Köszöntjük Mátyás nevű látogatóinkat!
 
<< 2018 Január >>
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Click for Budapest Ferihegy, Hungary Forecast

Created by Zoli
Graphics by Bitbox
Hosted by FF Network


Együtt az Élő Tiszáért!

22 napot futottam!

2006 őszén azzal a céllal úsztam végig, a világon elsőként a Tiszát, hogy felhívjam a figyelmet környezetünk védelmének fontosságára és arra, hogy a ciánszennyezés után a Tisza újra élő folyó. Bustynától Titelig, 852 kilométeren keresztül úgy megismertem a folyót és a mellette élő embereket, mint talán senki. Már ekkor biztos voltam benne, hogy vissza fogok térni újra meg újra. Most elérkezett az újabb alkalom.
2008. május 19-én indulok a Fekete Tisza forrástól, Kőrösmezőről és több, mint 1100 kilométert futva teszek meg egészen a folyó torkolatáig. A futás célja, hogy a Tisza menti települések összefogását segítse, felhívja a figyelmet arra, hogy csak együtt vagyunk megfelelően erősek, hogy tegyünk az élő Tiszáért, a környezetvédelemért és a térség gazdasági fellendüléséért.
Partnerünkkel, a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesülettel (SZÖVET-tel) együtt közös üzenetet fogalmaztunk meg (www.elotisza.hu) . Arra kérjük a települések, a civil szervezetek vezetőit és akár azokat a magánszemélyeket, akiknek fontos a Tisza ügye, hogy aláírásukkal csatlakozzanak a nyilatkozathoz. Emellett a polgármestereket arra kértük, hogy foglalják össze álláspontjukat Tisza-menti hazájuk gazdaságával, környezeti értékeivel, a helyi problémákkal, megoldási javaslataikkal, a jövőképükkel és a tiszai összefogással kapcsolatban. Közös üzenetünket valamint a problémák és megoldási javaslatok summázatát az Élő Tiszáért UNDP-GEF Program 2008. június 14.-ikei, tokaji zárókonferenciáján tesszük közzé, átadjuk az Országgyűlés Elnökének, valamint a Tisza komplex fejlesztésében érintett minisztereknek.

Köszönöm támogatóimnak, hogy a Tisza Nagyköveteként végigvihetem 3 országon az üzenetet:
Az Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület (SZÖVET) nemcsak a programot támogatja, de közösen fogalmaztuk meg az üzenetet, aktívan részt vesznek a programok szervezésében és egészséges Tisza-menti élelmiszerekkel (aszalt gyümölcsök, almalé, sonka, kecskesajt) járulnak hozzá, ahhoz, hogy legyen energiám a több, mint 1050 kilométert végigfutni.
A Volkswagennek, hogy profi társra leltem a Cross Touran-ban, így akár 7 szervező kollégám is kísérhet, vagy egy komplett mentőcsónakot és egyben kerékpárokat is szállíthatunk.
A Praktikernek, hogy nemcsak a Tisza ügye mellé állt, de sátrakkal, állványzattal, ponyvákkal, utánfutóval is segíti a munkánkat.
A Lafumának a minden igényt kielégítő outdoor ruházatot és felszerelést, futónadrágot, pólót, dzsekit, hátizsákot, terepfutócipőt, hálózsákot, sátrat, kemping székeket, asztalt és örülök, hogy az Oxbow jóvoltából még sportöltönyt is viselhetek.
A Fiskarsnak a felszelésem elengedhetetlen részeként használt fejszéket, maccsétát, késeket, lapátokat (a sivatagban sokat forgattuk, és még fogjuk is), víztartályos hátizsákot és féltett Gerber késeimet.
QBE Atlasznak az utazási biztosítást Ukrajnában és Szerbiában.
A DHL-nek, hogy felszereléseim szállításánál és vámoltatásánál megbízható, gyors és a világon talán legelismertebb cégként profi partner.
Az MBT-nek, hogy Swiss-Masai cipőivel, edző eszközként nagyban segítette a felkészülést, hogy gerinc-izmaim, lábboltozatom erősödjön.
A Noene betéteknek, hogy futásnál nem terhelem a sarkam, mert az ütődés (Forma 1-es autóknál tesztelteket igazolom!) 98%-át elnyeli.
Az ASICS-nak az aszfalton és kemény útfelületen használt futócipőket.

Hídvégi-Üstös Pál


Ez a web oldal szerzői jogi oltalom alatt áll.

Minden jog fenntartva. All rights reserved.

Így a szerző előzetes írásbeli engedélye nélkül az oldalakról semmilyen részt nem szabad semmilyen formában, semmilyen elektronikus, kézi vagy másféle eszközzel másolni, reprodukálni vagy lefordítani más nyelvre.

magyar english