Köszöntjük Gertrúd nevű látogatóinkat!
 
<< 2018 Február >>
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Click for Budapest Ferihegy, Hungary Forecast

Created by Zoli
Graphics by Bitbox
Hosted by FF Network


evezés majmok kamion

XXI.Századi Felfedezők

Ma már nincs fehér folt a térképeken. A nagy elődök minden apró területet beszíneztek. Pedig Teleki Samu, Almásy László, Kőrösi Csoma Sándor idejében sokkal vadabb volt a világ. Mégis nekiindultak, újra meg újra, és jutottak el a világ legtávolabbi pontjaira. Gyalog, hajóval, lovon, tevén, szekéren...

A ma embere már az utcára sem mer kimenni, nemhogy elutazzon egy távoli vad földrészre. A média, a fejlett országok kommunikációja is azt harsogja, hogy tartózkodj a veszélytől, ne menj! Pedig sokszor csak a saját képzeletünktől és az ismeretlentől félünk. A XXI. század felfedezői bebizonyítják, hogy nincs mitől félni világban. Széles körű ismeretek birtokában, kellő előkészület mellett, a biztonság maximális szem előtt tartásával bárhova el lehet indulni.

Miért vagyunk mi is felfedezők? Mert újra meg kell ismerni, fel kell fedezni a világot! Tapintani kell a követ, meg kell szagolni a földet, hallani kell a madarak éjszakai rikoltását, ízlelni kell az ajkunkon a sót. És ezt nem lehet az interneten keresztül, a TV segítségével, de még autóból, sokcsillagos szállodából, luxus kempingből sem tenni csakis úgy, mint elődeink cselekedték. A természet és a terepviszonyok adta lehetőségnek megfelelően haladunk, persze a mai korhoz igazított felszerelés segítségével. A folyókon, tavakon evezünk, arra alkalmas terepen görkorcsolyázunk, a hegyeket, sziklákat megmásszuk, a vízesésekbe, szakadékokba leereszkedünk, a programot a Kalahári sivatagban ultramaratonnal fűszerezzük, a hosszabb távokat kerékpárral tesszük meg, hogy a technikai sport se maradjon ki itt-ott pár száz kilométeres kvadozással gyorsítunk a tempón. Mivel első és legfontosabb a biztonság, számos országban automatikusan fegyveres kíséretet kap az expedíció, de ahol szükségesnek látjuk, azt külön igényeljük. Kormányzati szintű kapcsolatokat ápolunk a résztvevő országokkal.

Az expedíciók missziója:

  • Mindent megmutasson, a turistacélpontok mellett a kevésbé ismert, rejtett értékeket, az ismeretlen országokat, területeket is, a növényvilágot, az állatvilágot és a vele harmóniában élő embert, a kultúrát.
  • Oszlassa el az átlagember félelmeit, előítéleteit, hozza közel a világot és csináljon kedvet annak megismeréséhez.
  • A gépjárművek helyett hívja fel a figyelmet a természetközeli mozgásformákra. Evezzünk, kerékpározzunk, másszunk hegyet, fussunk, gyalogoljunk! Csak így tudunk a természettel harmóniában létezni, és valamit igazán megismerni.
  • Az érintett országokban az oktatás és az egészségügy támogatásával hozzon jobb jövőt.
  • Összeköt kultúrákat, országokat, jó kapcsolatot ápol a különböző vallási közösségekkel, törzsekkel, politikai erőkkel így a béke üzenetét hordozza.

sziklák kori vízesés mászás


Ez a web oldal szerzői jogi oltalom alatt áll.

Minden jog fenntartva. All rights reserved.

Így a szerző előzetes írásbeli engedélye nélkül az oldalakról semmilyen részt nem szabad semmilyen formában, semmilyen elektronikus, kézi vagy másféle eszközzel másolni, reprodukálni vagy lefordítani más nyelvre.

magyar english