Köszöntjük Gertrúd nevű látogatóinkat!
 
<< 2018 Április >>
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Click for Budapest Ferihegy, Hungary Forecast

Created by Zoli
Graphics by Bitbox
Hosted by FF Network


Felszerelések

A Lafuma támogatja az elkövetkező 3 évben programjaimat, mivel egyedüliként rendelkezik olyan széles termékkörrel, mely egy expedíció minden igényét kielégíti: terepfutócipő, futóruházat, outdoor ruházat, hátizsák, hálózsák, kempingszékek, kempingasztal, sátor. A futópólók kiválóan szellőznek, a futónadrág pedig olyan, mintha nem is lenne rajtam. A széldzsekit teszteltem, melyen a szellőzők a megfelelő helyen vannak és jól véd a viharok ellen is. A futócipőt csak az ukrajnai terepen fogtam be, a sivatagban majd állandó használatban lesz. A sátrak és a hálózsákok is jól vizsgáztak, utóbbiból egy alap verziót teszteltünk, de a hideg ukrajnai éjszakákat is bírta. Annak pedig külön örülök, hogy végre az Oxbow jóvoltából sportöltönyt viselhetek, így Parlamentben sportosan voltam „szalonképes”.
Mivel fókuszba a településekre befutás került, ezért kiváló aszfaltos cipőre volt szükségem. Több modellt próbáltam, az ajánlásokra is hallgattam, így döntöttem az ASICS GEL-Kinsei 2 mellett. 1 párat szaggattam el, amihez az is hozzájárult, hogy ahol egy napon belül nem cseréltem cipőt, ott köves terepre is be kellett fognom, ami a kimondottan aszfaltra való talpnak nem tett jót. A felkészüléssel együtt kb. 1200 kilométer után éreztem, hogy már nem az igazi, és váltottam az újra.
A felkészülésnél és a napok végén MBT cipőt viseltem. A Swiss-Masai cipőket rövid futáshoz és mindennapi használatra hordtam. Az, hogy a jobb lábamra terheltem egy korábbi sérülés miatt és harántsüllyedésem is volt hosszabb távon és a nagy terheléstől sarokcsonthártya gyulladást okozott. Ezen a problémán segített az MBT, hiszen a sarkamat nem terheltem, olyan érzés mintha homokban mezítláb járnék. Erősíti a lábboltozatot és a gerinc apró izmait.
Achilles problémával küzdöttem, be volt gyulladva a jobb lábam, ekkor ajánlották a Noene betéteket, melyeket most már minden cipőmbe használom legyen az bőrtalpú vagy sport – a feleségem is beleteszi a magas sarkú szandáljaiba, azóta nem fáj este a lába . A lépésnél, futásnál az ütődés 98%-át elnyeli, mivel ugyanolyan anyagból van, mint amit a Forma 1-es autóknál használnak azonos célra. Vékony, szinte láthatatlan, de a többfajta kipróbált termék közül egyedül ez vált be. A Tisza mellett aszfalton és a Szaharában, a terepfutó cipőimbe is használni fogom.
Főleg Ukrajnában és a Felső-Tisza vidékén, ahol kempingeztünk Praktiker sátrakban aludtunk. Jó vízálló és a kétszer kétszemélyes fülkés megoldás akár egy négytagú családnak, vagy a mi 4 fős teamünknek is megfelelt. A VW Cross Touran a sok cucc miatt egy egytengelyes utánfutót húzott. A Praktiker utánfutóra pakoltuk az Explorer bőröndöket, melyben nem áztak el a cuccaink, még a Szolnoknál és Szegednél ránk szakadt vihar idején sem.
Programjaim során állandó társam a VW Cross Touran 7 üléses verziója. Így akár 6 segítőmmel tudunk utazni. Kalandtúrák szervezésénél, ha 100 kilométerről kell 6 pontőrt összeszedni, fárasztó kétszer fordulni. Már a leghátsó 2 ülést lehajtásával 5 fő 1 heti komplett kemping felszerelését, sátrakkal, hálózsákokkal el tudjuk fuvarozni, de volt olyan is, hogy egy 6 személyes raftot - felfújható Gumotex mentőcsónak - és 3 tengeri kajakot kellett egyszerre vinnünk. A középső üléssor kivehető a Cross Touranból így ezek is befértek.

Felszereléseim az Old Spice Afrika Expedición

Explorer


Casio


Felszereleim a Tisza uszáskor


 

Felszerelés, ruházat: Neoprén ruházat, úszótalp. Az úszás során, Gumotex  vízhatlan zsákokba csomagoltuk a nap során szükséges élelmiszert (napi 3-4 Power Bar energiaszelet, energiaital, Chiquita banán, konzerv)és a száraz ruházatot. Kisérőm a Gumotex UZC mentőcsónakban melegítette meg az ebédet, amit a csónak szélére kiülve fogyasztott az úszó. Az M81 Benq Siemens telefont Hídvégi-Üstös Pál folyamatosan maga után húzta egy vízhatlan tokban, amíg a füle be nem gyulladt és nem kezdett füldugót használni, ezutána  telefon a kísérőhöz került. A haladást, a beépített GPS-sel rendelkező, állandóan a karján lévő Casio ProTrek órával regisztrálta.  A napsütés ellen Smith Optics napszemüveg nyújtott védelmet. Ha sötétben kell úszni a szükséges különösen nagy fényerőt az Energizer, Hardcase Spotlight Rechargeable, szivargyújtóról is tölthető lámpája és fejlámpái biztosítják. A Tisza ügyét a Volkswagen, a Salomon, a Maxballoon, a Verőce Hajócentrum, az RP Outdoor, a Corratec és a Gerber tartja még fontosnak.    

 
Ez a web oldal szerzői jogi oltalom alatt áll.

Minden jog fenntartva. All rights reserved.

Így a szerző előzetes írásbeli engedélye nélkül az oldalakról semmilyen részt nem szabad semmilyen formában, semmilyen elektronikus, kézi vagy másféle eszközzel másolni, reprodukálni vagy lefordítani más nyelvre.

magyar english