hidvegi_logo

adventure_logo

cha_logo

old spice


Köszöntjük Gertrúd nevu látogatóinkat!

<< 2018 Március >>
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Click for Budapest Ferihegy, Hungary Forecast
link ajanlo

Created by Zoli
Graphics by Bitbox
Hosted by FF Network

Nézd meg Hidvégi-Üstös Pál saját weboldalát is!


VÁR ÉLETED NAGY KALANDJA!
a
KALANDTÚRA KERESZTÜL MAGYARORSZÁGON 2005

Jelentkezz versenyzőnek vagy önkéntesnek, pontőrnek

Az ország legnagyobb szabású kalandtúra programjára szeretnénk felhívni a figyelmed. A Magyarországon és a régióban is egyedülálló, nagyszabású eseményt 2005. július-augusztusában szervezzük meg 4 hétvégén át 1000 kilométeres távon.

Megyünk az orrunk után (tájoló vagy GPS segítségével). Ahol víz van kenuzunk, ahol folyón kell átkelni, átússzuk, ha sziklát látunk mászunk és ereszkedünk, a szakadékokon csigás módszerrel vagy vietnámi híddal kelünk át, vízesésben kanyonozunk, lovas tanyákon lovas feladatok várnak, a hosszabb távokat kerékpárral tesszük meg, de van ahol túrázunk, futunk.
Ha csak az első hétvégére jöttök, hogy kipróbáljátok magatokat, a további szakaszokra program közben is lehet nevezni. 3 szakaszon való részvétellel nagyobb eséllyel pályázhatsz értékes díjainkra, akár fődíjakra, az afrikai expedícióra vagy az erdélyi extrém hétre.

A szakaszokat kétszer végigjártuk, így a táv teljesíthető a legjobbaknak viszonylag hamar, de a hobbi programon részt vettek számára is szintidőn belül. Ha van GPS-ed hozd, mert az útvonalakhoz számos koordinátát megadunk, de természetesen a tájoló is elég. Az útvonalat a kritikus pontokon kiszalagozzuk.

A kalandtúra sport 15-20 éve indult francia szervezéssel és máig is hódít a világ minden pontján. Célja a világ legszebb természeti tájainak bemutatása sportolás közben.


Nevezz egy versenyre, vagy akár mind a négyre.
2005. július 29-31. Rajt: Tiszabecs Cél: Miskolc/Lillafüred
2005. augusztus 5-7. Rajt: Miskolc /Lillafüred Cél: Visegrád
2005. augusztus 12-14. Rajt: Visegrád Cél: Badacsony
2005. augusztus 19-21. Rajt: Badacsony Cél: Szentgotthárd

Versenyszabályok
A túrán 4 fős csapatok indulhatnak. Egyéni nevezés esetén a szervező állítja össze a csapatot. A program tájékozódás jellegű, az útvonalat és a feladatokat csak az ellenőrzőpontokon adjuk meg. Mind a 4 hétvége során terepfutás, hydrospeed, úszás, kenu, kötéltechnika, sziklamászás, lovaglás, GPS tájékozódási feladatok lehetnek. A táv min. 50%-át kerékpárral kell megtenni. A verseny pénteken reggel 8-tól vasárnap du. 3 óráig 2x 6 órás kötelező pihenővel zajlik és körülbelül 300 km-es távot tesz meg. A kötelező éjszakai pihenésen kívül a csapatok maguk osztják be a pihenő időt. A kenukat, kötéltechnikai eszközöket, mentőmellényt, a lovakat, a csomag és kerékpár szállítást a szervezők biztosítják. Depo helyeken energiaszeletet és -italt adunk. A csapatokat a célbaérés ideje alapján pontozzuk. A csapatok szabadon választhatóan, egy vagy akár mind a 4 versenyen is indulhatnak. A versenyszabályok megsértése pontlevonással, súlyos esetben a versenyből való kizárással jár, de a táv versenyen kívül is teljesíthető. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Előnevezési díj június 30-ig: 10.000 Ft/fő/hétvége. Nevezési díj a verseny előtt 4 héten belül: 15.000 Ft/fő/hétvége.

Díjazás
A túrák résztvevői a verseny logojával ellátott rajtszámot/pólót kapnak. A túrák ünnepélyes díjátadással zárulnak. A díjátadáson minden résztvevőnek oklevelet és a szponzorok által felajánlott kisebb tárgyakból álló csomagot adunk és a hétvége legjobbjait sportszerekkel díjazzuk. 3 versenyen elért összpontszám alapján, a szentgotthárdi célban serleget és értékes díjakat adunk át. A 2. és a 3. helyezett egyhetes külföldi extrém programon, az 1. csapat tíz napos afrikai expedíción vehet részt.

Kérdeztétek:

Nagyon érdekel a verseny, de még versenyzőként nem bízom magamban. Szervezőként, pontőrként csatlakozhatom-e a csapathoz?

Minden kalandtúrát önkéntes szervezők, pontőrök segítségével rendeznek a világban, legyen az Svédországban, vagy az Egyesült Államokban. Mi is keresünk önkénteseket. Jelentkezésed és rövid önéletrajzod a szucs.julianna@dunaweb.hu címre küld el vagy a 06 20 414 8462 számon érdeklődhetsz Hídvégi-Üstös Pálnál.

Szívesen részt vennék akár mind a 4 hétvégén, de nem tudom fekszik-e nekem a kalandtúrázás. Egy hétvégére mindenképpen benevezek, de ha tetszik mehetek a többire is?

Nyugodtan nevezz csak 1 hétvégére minden szakasz előtt 1 héttel még nevezhetsz a következő futamra.

Későn értesültem a programról kaphatok-e még kedvezményt.

Ha legalább 3 futamon részt veszel a csapatoddal 10.000 Ft-os előnevezési díjon jelentkezhettek. Ha csak először egy szakaszra nevezel, de megtetszik a dolog és összejön a 3, akkor az utolsó nevezési díjból visszatérítést kaptok.

Szabályzatban szerepel, hogy térképeket kapunk. Nem kell turista térkép?

A térképet és a GPS koordinátákat is tartalmazó útvonalleírást (itinert) fénymásolt formában kapjátok meg, ahogy a teljesítmény-túrákon szokásos. Mindenképpen érdemes turista térképet hozni, mert szükségetek lesz rá, főleg, ha nincs GPS-etek és hagyományos tájolót használtok. Az oldal alján találjátok a térképek megnevezését. Hozzátok magatokkal a szabályzatot is kinyomtatott formában. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nincs minden területről turista térkép itt a Borsod-Abaúj-Zemplén megye és környéke 1:150.000 térképet is hozzátok magatokkal.

Hogyan történik a pontozás? Hogyan lehet 3 szakaszon való részvétellel nagyobb esélyem az ajándékokra vagy a fődíjra?

A szabályzatban ez nem szerepel részletesen, de pótolni fogjuk. Az adott szakaszon teljesített btto menetidők (ha van büntetőidő, annak hozzáadása után) alapján dőlnek el a helyezések, az egyes helyezettek pontszámokat kapnak. Az első 5 helyezettnél 10 ponttal ugrik az pontszám. Az elsőnek 100 pontot, a másodiknak 90-et, a harmadiknak 80-at, negyediknek 70-et, ötödiknek 60-at, a hatodiknak 50-et írunk jóvá. Ezután már csak 1-e ponttal csökken a kapott pontok száma. A hetedik helyezett 49-pontot kap, a hetedik 58-at és így tovább. Az összpontszám, pedig a 3 legjobb eredményetek összeadásával alakul ki. Így három hatodik helyezéssel (150 pont) jobb eredményt érsz el, mint a másik csapat csupán egy első hellyel (100 pont).

Mikor fogom megtudni, hogy milyen feladatok lesznek az egyes hétvégeken?

A kalandtúrák azért igazán izgalmasak és változatosak, mert csak az adott napon fogjátok megtudni a pontos feladatokat és a részletes útvonalat. Minden versenyen az alábbi feladatok várhatók, ezt tartalmazza a szabályzat is: tereptúrázás, terepkerékpározás (50-60%), kenuzás, úszás, kötéltechnikai feladatok, biztosított út sziklán, navigációs feladatok, GPS feladatok (ehhez eszközt és útmutatót kaptok), lovas feladatok

Nem tudok lovagolni, érdemes-e elindulnom a versenyen?

Mindenképpen! Elsősorban lovas feladatokra és ne távlovaglásra számítsatok, nem kell minden csapattagnak lovon ülni a feladat során, és a feladatok olyanok, hogy bárki teljesítheti.

Rendszeresen futok és járok edzőterembe, de nem tudom, hogy a 250 km-t bírni fogom-e?

A feladatokat úgy állítjuk össze, hogy aki rendszeresen sportol és nem kiemelkedő, de viszonylag jó erőnlétben van, végig tudja csinálni. Azt nem garantáljuk, hogy nem fáradtok el, de a feladatok úgy váltják egymást, hogy mindig ki tudja pihenni magát az előzőekben terhelt izomcsoport. A fáradtságért a látvány és az élmény, a kihívás bőven kárpótol majd benneteket.

Hol tudok csapattársakat találni?

Egyéni nevezéseket is elfogadunk. Ebben az esetben a csapatokat mi állítjuk össze. Így is komoly esélyetek van jó helyezést elérni. 1998-ban Hídvégi-Üstös Pál, egy ilyen, egyéni nevezőkből álló csapattal nyerte meg a bakonyi túlélőversenyt.

Miért kell ilyen bonyolult szabályzat?

A Kalandtúrát nemzetközi versenyként szervezzük, már jelentkeztek román, szlovák és osztrák csapatok, de a tengerentúlról is várunk jelentkezéseket. A nemzetközi elvárásokhoz igazodva és a ti biztonságotok érdekében igyekeztünk kitérni írásban minden eshetőségre. Egyébként minden kalandtúra ezek szerint a szabályok szerint szerveződik, legfeljebb magától értetődőnek tartják, és ezért nem írják le azokat.

Volt, aki sokallta, volt aki túl olcsónak tartotta a nevezési díjat.

A külföldi versenyekkel összehasonlítva (francia, romániai programok) kimondottan olcsó a Kalandtúra Keresztül Magyarországon. A Kalandtúrák keretében, egy futóversennyel, úszó programmal vagy teljesítménytúrával összehasonlítva nagyságrendekkel több szolgáltatást kapsz:
Kenut, lovat, a kötéltechnikai feladatokhoz pályát biztosítanak a szervezők.
Folyamatos technikai segítségről, biztosításról, orvosi ellátásról, mentésről gondoskodnak.
Három napos komplett programot kapsz rajtban energiaitalt, szeletet a frissítő állomáson.
Gondoskodunk a program teljes logisztikájáról, a kerékpár-, csomag- és kenuszállításról.

Mindezt természetesen, ha magadnak kellene megszervezni, nem férne bele ebbe a díjba, de szponzoraink és a résztvevő önkormányzatok segítségével tudjuk számotokra lehetővé tenni ilyen kedvező áron a komplett hétvégi kalandot.

Mekkora csomagot hozzak?

Egy nagyobb és egy kisebb hátizsákot hozz magaddal. A kisebbe mindig csak az adott napra szükséges felszerelést élelmiszert tedd, erre egy 18 literes hátizsák tökéletesen megfelel. A nagyobba tedd a hálózsákot, polifoamot, kemping gázt, meleg ruházatot stb. melyet ugyanúgy felrajtszámozunk és az éjszakai depóhelyekre szállítunk.

Ajánlott térképek:

 • Zempléni hegység északi rész 1 : 40.000
 • Zempléni helység déli rész 1 : 40.000
 • A Bükk északi rész 1 : 40.000
 • A Bükk déli rész 1 : 40.000
 • A Mátra 1 : 40.000
 • A Cserhát 1 : 60.000
 • Vértes 1 : 40.000
 • Pilis 1 : 40.000
 • Gerecse 1 : 40.000
 • A Bakony északi rész és déli rész 1 : 40.000
 • A Balaton 1 : 40.000
 • Keszthelyi Hegység 1 : 40.000
 • Zalai Dombság 1 : 40.000
 • Őrség 1 : 50.000
 • Magyarország 1 : 500.000

szponzorok


Ez a web oldal szerzői jogi oltalom alatt áll.

Minden jog fenntartva. All rights reserved.

Így a szerző előzetes írásbeli engedélye nélkül az oldalakról semmilyen részt nem szabad semmilyen formában, semmilyen elektronikus, kézi vagy másféle eszközzel másolni, reprodukálni vagy lefordítani más nyelvre.

magyar english