hidvegi_logo

adventure_logo

cha_logo

old spice


Köszöntjük Gertrúd nevu látogatóinkat!

<< 2018 Március >>
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Click for Budapest Ferihegy, Hungary Forecast
link ajanlo

Created by Zoli
Graphics by Bitbox
Hosted by FF Network

Nézd meg Hidvégi-Üstös Pál saját weboldalát is!

VÁR EURÓPA LEGHOSSZABB KALANDTÚRÁJA!

Ahol víz van kenuzunk, ahol folyón kell átkelni, átússzuk, ha sziklát látunk mászunk és ereszkedünk, a szakadékokon csigás módszerrel vagy vietnámi híddal kelünk át, vízesésben kanyonozunk, a hosszabb távokat kerékpárral tesszük meg, de van ahol túrázunk, futunk.
Ha csak az első futamon vesztek részt, hogy kipróbáljátok magatokat, a további szakaszokra program közben is lehet nevezni. Mind a 4 futamon való részvétellel nagyobb eséllyel pályázhatsz értékes díjainkra (Fiskars, Gerber kések, Silva eszközök, Salomon ruházat, The North Face extrém kiegészítők, Gumotex vízi-felszerelések), akár a 400.000 Ft-os fődíjra!

A kalandtúrán a jó stratégiai és logika legalább olyan fontos, mint a sportteljesítmény. Kezdők is bátran jelentkezhetnek, mert a saját kísérő autó segítségével, ha elfáradtok (büntetőidő jóváírása mellett) a versenynapot bármikor befejezhetitek, vagy alternatív útvonalat is választhattok.

A kalandtúra sport 15-20 éve indult francia szervezéssel és máig is hódít a világ minden pontján. Célja a világ legszebb természeti tájainak bemutatása sportolás közben.

Próbáld ki magad és a bringád

4x250 kilométeren keresztül,

úszva, kenuzva, futva, sziklát mászva, vízesésben ereszkedve

és persze hegyen-völgyön bringázva

3+1 fős csapatban:

 

Cross Hungary Adventure 2006.

(Kalandtúra Keresztül Magyarországon 2006.)

Nevezz egy futamra, vagy akár mind a négyre.

2006. május 26-28.            Rajt: Tiszabecs
                                        Cél: Miskolc/Diósgyőr

2006. június 23-25.           Rajt: Miskolc /Diósgyőr
                                       Cél: Visegrád

2006. július 21-23.            Rajt: Vác
                                       Cél: Badacsony

2006. augusztus 18-20.     Rajt: Badacsony
                                       Cél: Szentgotthárd

 

Versenyszabályok

A túrán 3+1 fős csapatok indulhatnak. Három fő versenyez egyidejűleg a negyedik fő a felszerelést juttatja el a depo helyekre. Depo helyeken tagcsere lehetséges. A program tájékozódás jellegű, a szervezők az itinert és a feladatokat csak az adott nap reggelén adják meg. Mind a 4 futamon terepfutás, úszás, kenu, kötéltechnika, sziklamászás, GPS feladatok lehetnek. A verseny pénteken reggel 8-tól vasárnap du. 3 óráig non-stop zajlik és körülbelül 250 km távot tesz meg. A csapatok maguk osztják be a pihenő időt. A kenukat, kötéltechnikai eszközöket, mentőmellényt a szervezők biztosítják. Energiaszeletet és italt folyamatosan biztosítunk. A csapatokat a célbaérés ideje és a versenyszabályok betartása alapján pontozzuk. A csapatok egy vagy akár mind a 4 futamon is indulhatnak. Nevezési díj: 15.000 Ft/fő/futam. Kedvezményes díj 2006. március 30-ig befizetve: 13.000 Ft/fő/futam, 2006. április 30-ig 14.000 Ft/fő/futam. Céges csapatok nevezési díja: 20.000 Ft+ÁFA/fő/futam.

 

Díjazás

A túrák résztvevői a verseny logojával ellátott rajtszámot kapnak. Minden futam végén, ünnepélyes díjátadás keretében okleveleket és minden résztvevőnek a szponzorok által felajánlott kisebb tárgyakból álló csomagot adunk.  A 4 futamon elért összpontszám alapján, a szentgotthárdi célban értékes díjakat adunk át.

A 3. helyezett 150.000 Ft értékű, a 2. helyezett 250.000 Ft értékű felszerelést,

az 1. helyezett csapat 400.000 Ft értékű felszerelést kap.

 

Info vonal: 06 20 414-8462

Kérdeztétek:

Rendszeresen futok és járok edzőterembe, de nem tudom, hogy a 250 km-t bírni fogom-e?

A 2005 évi verseny beszámolóiból pontos képet kaphatsz a versenyről. Semmiképpen ne gyere felkészületlenül!!! Most nem 5 km futásról van szó, hanem folyamatos 10-14 órás terhelésről. De ha megvan az alap kondíciód és nem a győzelemre hajtasz, hanem az egyedülálló élmény, a sportolás, az ország megismerése a fontos számodra akkor érdemes résztvenni. 2006-ban annyiban könnyítünk, hogy a negyedik csapattag gépkocsival kíséri a csapatot és szállítja a felszerelést, így bármikor cserélhettek, ha valaki elfáradt. Ellenőrző pontokat, feladatokat is kihagyhattok, mert ekkor bár büntető pontokat kaptok, de előbb beértek az éjszakai depoba és többet tudtok pihenni. A kalandtúra nemcsak sport, több annál stratégiai játék, így szabadon eldönthetitek milyen tempóban és taktikával teljesítetek a távot. A lényeg, hogy ne kelljen feladni.

Szívesen részt vennék akár mind a 4 hétvégén, de nem tudom fekszik-e nekem a kalandtúrázás. Egy hétvégére mindenképpen benevezek, de ha tetszik mehetek a többire is?

Minden futam előtt 1 héttel zárul a nevezés, de ne feledd, hogy eddigre nemcsak a jelentkezési lapnak, hanem a nevezési díjnak is meg kell érkezni.

Kaphatok-e kedvezményt a nevezési díjból?.

Ha időben jelentkezel (2006.március 31-ig megérkezik hozzánk a nevezési díj), akkor 13.000 Ft—os díjon nevezhetsz, Április 30-ig 14.000 Ft-os díjon nevezhetsz. Ezután leadott jelentkezésre akkor tudunk kedvezményt adni, ha az mind a négy futamra szól, ekkor is 13.000 Ft/futam/fő díjjal számolhatsz.

Miért érdemes céges csapatot nevezni?

A céges csapatok nevezési díja magasabb az egyéni nevezőkénél, de ők többet is kapnak ezért. A Cross Hungary Adventure verseny szervezéséhez komoly PR munkát is kapcsolunk, csak a Sport 1-en és a TV2-n 8 óra műsoridőt fog kapni és sok tíz oldal jelenik meg róla fotókkal a különböző országos és helyi lapokban, sportsajtóban. Ez a szponzor számára komoly érték, a nevezési díj ára sokszorosan megtérül számára. Ezért bátran keress szponzort csapatodnak, vagy győzd meg főnöködet, hogy indítson a cégetek nevével benneteket. A nevezési díjról természetesen ÁFÁ-s számlát adunk, ami marketing költségként elszámolható. 

Volt, aki sokallta, volt aki túl olcsónak tartotta a nevezési díjat.

A külföldi versenyekkel összehasonlítva kimondottan olcsó a Cross Hungary Adventure. A Kalandtúrák keretében, egy futóversennyel, úszó programmal vagy teljesítménytúrával összehasonlítva nagyságrendekkel több szolgáltatást kapsz:
Kenut, a kötéltechnikai feladatokhoz pályát, eszközt, személyzetet biztosítanak a szervezők.
Folyamatos technikai segítségről, biztosításról, orvosi ellátásról, mentésről gondoskodnak.
Három napos komplett programot kapsz és figyelünk az időjárásnak megfelelő tápanyag és folyadék bevitelre. Folyamatosan energiaitalt, -szeletet, gyümölcsöt biztosítunk  a frissítő állomásokon. A kalandtúra olyan helyszíneket is bemutat, ahova magánemberként nem juthatnál el, engedélyeket szerzünk be ahhoz, hogy nemzeti parkok területén is áthaladhass, kerékpározhass, sziklát mászhass.

Mindezt természetesen, ha magadnak kellene megszervezni, nem férne bele ebbe a díjba, de szponzoraink és a résztvevő önkormányzatok segítségével tudunk számotokra lehetővé tenni ilyen kedvező áron komplett hétvégi kalandot.

 

Milyen ruházatot, élelmet hozzak?

Természetesen ideális a profi sportruházat, különösen ajánljuk pl. a Salomon futócipőit, egyéb ruházatát mert ezek direkt az extrém igényekre készülnek (kalandtúra világversenyeken tesztelik) és nagy valószínűséggel nem fogják még hosszú igénybevétel esetén sem kikészíteni a lábad. A cipőt mindig járasd be, soha ne hozz még ki nem próbált új cipőt. Kerékpáros nadrág, vízhatlan kabát, kamásli mindenképpen legyen nálad. Farmersortban vagy divatos, de utcai viseletre való ruházatban el se indulj, mert úgyis feladod az első kilométerek után és nekünk az a célunk, hogy mindenki végigcsinálja!

Nap közben könnyű élelmiszereket fogyasszatok, sovány felvágottat, magas energiatartalmú (szőlőcukor, műzli szelet, nem szétolvadós csoki, banán) kevés szárazanyagot tartalmazó ételeket. Ha rendszeresen fogyasztani szoktál sportoláskor, valamilyen ásványianyag pótló energia port vagy szeletet azt most se hagyd otthon (tiltott stimuláló anyagot nem tartalmazhat). Este bőségesen ehettek az éjszakai szálláshelyen ekkor már rotyogó bográcsból. A 2005-ös versenyzők mesélhetnek! Ha vega vagy akkor hozzál olyan élelmiszereket, amit vacsorára eszel, neked külön nem főzünk. 

Mire figyeljek még oda?

Az időjárásra! Készülj fel a napsütésre és az esőre is. Mivel sok időt töltesz a napon hozz magas faktorú napkrémet és azt használd is rendszeresen. Többször táborozunk víz mellett, így lehet szúnyog, Érdemes szúnyogriasztó krémet is hozni. Védekezz a kullancsok ellen, akár védőoltással is. Izomlazító krémek is jól jöhetnek a nap végén. Bár folyamatos orvosi ellátást biztosítunk, de érdemes hozni sebhintőport.

Mekkora csomagot hozzak?

Egy nagyobb és egy kisebb hátizsákot hozz magaddal. A kisebbe mindig csak az adott napra, vagy a következő depohelyig szükséges felszerelést élelmiszert tedd, erre egy 18 literes hátizsák tökéletesen megfelel. A nagyobba tedd a hálózsákot, polifoamot, kemping gázt, meleg ruházatot stb. melyet a depo autótok szállít a depo helyekre és az éjszakai szálláshelyre.

Miért kell ilyen bonyolult szabályzat?

A Kalandtúrát nemzetközi versenyként szervezzük. A nemzetközi elvárásokhoz igazodva és a ti biztonságotok érdekében igyekeztünk kitérni írásban minden eshetőségre. Egyébként minden kalandtúra ezek szerint a szabályok szerint szerveződik, legfeljebb magától értetődőnek tartják, és ezért nem írják le azokat.

Szabályzatban szerepel, hogy itinert kapunk. Kell turista térképet hozni?

Csak GPS koordinátákat, és irányokat (pl. barlang, D-NY 220 fok, magasság 245 m, távolság 1800 m) tartalmazó útvonalleírást (itinert) kaptok mindig az adott versenynap reggelén. Az itiner csak a kötelező útvonalat és az ellenőrző pontokat, depo helyeket tartalmazza, ezen kívül a ti döntésetekre, stratégiátokra bízzuk, milyen úton juttok el a következő ellenőrző pontig. Turista térképet feltétlen hozzatok!!! E nélkül nem tudtok elindulni a versenyen. Nevezéskor megkapjátok a kötelező térképek listáját, de ezt tartalmazza a szabályzat is és minden futam előtt fent lesz minden info az interneten is.

Miért kaphatunk büntető pontot?

Biztonságotok érdekében és hogy biztosítsuk, hogy a csapat összetartson és segítse egymást kötelező szabályokat kell betartani. Az, hogy nem ismeritek a szabályt még nem mentesültök alóla. Olvassátok el figyelmesen a szabályzatot, mert az mindent tartalmaz. Érdemes egy példányt ebből kinyomtatni mely mindig legyen nálatok, ha valaminek utána kell nézni. Egyébként pl. az alábbiakra érdemes figyelni ezek okozták a legtöbb gondot 2005-ben:

-        nem volt a versenyzők kerékpáros sisak (vagy azt hegymászó sisakkal helyettesítette), hátizsák, fejlámpa, 2m kötél vagy egyéb kötelező felszerelés

-         versenyzés közben a csapattagok között nagyobb volt a távolság 50 méternél, vagy az ellenőrző pontra érkezéskor 5 méternél

Hogyan történik a pontozás? Hogyan lehet 4 szakaszon való részvétellel nagyobb esélyem az értékes ajándékokra vagy a fődíjra?

Az adott szakaszon teljesített bruttó menetidők (ha van büntetőidő, annak hozzáadása után) alapján dőlnek el a helyezések, az egyes helyezettek pontszámokat kapnak. Az elsőnek 100 pontot, a másodiknak 80-et, a harmadiknak 60-at, negyediknek 50-et, ötödiknek 40-at írunk jóvá. Ezután már csak 1-e ponttal csökken a kapott pontok száma. A hatodik helyezett 39-pontot kap, a hetedik 38-at és így tovább. Az összpontszám, pedig a 4 futamon elért eredményeitek összeadásával alakul ki. Így négy ötödik helyezéssel (160 pont) jobb eredményt érsz el, mint a másik csapat csupán egy első hellyel (100 pont).

Mikor fogom megtudni, hogy milyen feladatok lesznek az egyes hétvégeken?

A kalandtúrák azért igazán izgalmasak és változatosak, mert csak az adott napon fogjátok megtudni a pontos feladatokat és a részletes útvonalat. Minden versenyen az alábbi feladatok várhatók, ezt tartalmazza a szabályzat is: tereptúrázás, terepkerékpározás ( min. 60%), kenuzás, úszás, kötéltechnikai feladatok, biztosított út sziklán, navigációs feladatok, GPS feladatok (ehhez eszközt és útmutatót kaptok), meglepetés feladatok.

Hol tudok csapattársakat találni?

A honlapunkon külön linket hoztunk létre azok számára, akik csapattársakat keresnek. Jelezd nekünk, hogy hány csapattársat kerestek és milyen fizikai felkészültségűek vagytok, és a felsorolt sportágakban mennyire vagy jártas és add meg elérhetőségedet.

Nagyon érdekel a verseny, de még versenyzőként nem bízom magamban. Szervezőként, pontőrként csatlakozhatom-e a csapathoz?

Minden kalandtúrát önkéntes szervezők, pontőrök segítségével rendeznek a világban, legyen az Svédországban, vagy az Egyesült Államokban. Mi is keresünk önkénteseket. Jelentkezésed és rövid önéletrajzod a szucs.julianna@dunaweb.hu címre küld el vagy a 06 20 414 8462 számon érdeklődhetsz Hídvégi-Üstös Pálnál.

Kötelező térképek a CHA teljes távjára:

 • Zempléni hegység északi rész 1 : 40.000
 • Zempléni helység déli rész 1 : 40.000
 • A Bükk északi rész 1 : 40.000
 • A Bükk déli rész 1 : 40.000
 • A Mátra 1 : 40.000
 • A Cserhát 1 : 60.000
 • Vértes 1 : 40.000
 • Pilis 1 : 40.000
 • Gerecse 1 : 40.000
 • A Bakony északi rész és déli rész 1 : 40.000
 • A Balaton 1 : 40.000
 • Keszthelyi Hegység 1 : 40.000
 • Zalai Dombság 1 : 40.000
 • Őrség 1 : 50.000
 • Magyarország 1 : 500.000

 


Letölthető anyagok:

szponzorok


Ez a web oldal szerzői jogi oltalom alatt áll.

Minden jog fenntartva. All rights reserved.

Így a szerző előzetes írásbeli engedélye nélkül az oldalakról semmilyen részt nem szabad semmilyen formában, semmilyen elektronikus, kézi vagy másféle eszközzel másolni, reprodukálni vagy lefordítani más nyelvre.

magyar english