logo


hidvegi_logo

adventure_logo

cha_logo

old spice


Köszöntjük Mátyás nevu látogatóinkat!

<< 2018 Február >>
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Click for Budapest Ferihegy, Hungary Forecast
link ajanlo

Created by Zoli
Graphics by Bitbox
Hosted by FF Network

Nézd meg Hidvégi-Üstös Pál saját weboldalát is!

Szinopszis a Túléltem Afrikát - Utazás Nomádiában c. könyvhöz

A Túléltem Afrikát - Utazás Nomádiában a fekete kontinenst D-É irányban emberi erővel átszelő Old Spice Afrika Expedíció egyik sportolójának, egyben hivatalos tudósítójának személyes élményeit adja közre: a négy hónap alatt leküzdött akadályokról, emberekről, kalandokról, benyomásokról, felejthetetlen pillanatokról.

Fokvárostól Alexandriáig 10 országon áthaladva 12.500 kilométeres utat tettek meg 115 nap alatt, keresztezve 64 szélességi fokot - köztük a Baktérítőt, Egyenlítőt és a Ráktérítőt. Ezalatt a 8 sportoló, és az orvossal, illetve operatőrrel kiegészülő csapat 76 különböző helyen táborozott, megmászta Afrika tetejét, a Kilimandzsárót, valamint a harmadik és ötödik legmagasabb csúcsát, továbbá az öt leghosszabb folyóból hármat átszelt.

A képes album bepillantást ad a nomád mindennapokba - a felkészülés izgalmaiba, a napi küzdelmekbe a kilométerekkel, a hőséggel, a honvággyal, néha egymással, a sátorverés és bontás, a reggeli és vacsorakészítés nyűgös-vidám rituáléiba. Egy életre elegendő élmény négy hónapba tömörítve: a dél-afrikai mediterráneum, a 150 km-es ultramaraton a namíbiai homokdűnéken, a botswanai elefántcsordák, a Viktória vízesés, a „Mazungu!”-tól visszhangzó malawi utcák, a hóval borított tanzániai csúcsok, Észak-Kenya vad törzseinek támadása, a titokzatos etióp kultúra, kerekezést a szudáni forróság, Egyiptom archaikus, de már erősen a turizmusra kihegyezett hangulata – mindezt futva, mászva, úszva, kerékpárról, kajakból, kenuból, dzsunkáról, kvadról, és ahol mindez tilos volt, ott kamionról, hol szédülve, hol rókázva, néha napokig fürdési lehetőség híján. Mindenkit rabul ejtett a fekete kontinens a végtelen csillagos egével, európai szemmel kilátástalan szegénységével, mégis nyugodt derűjével.

Az útba ejtett 10 országot történelmi, kulturális, nyelvi és gasztronómiai tematikus mellékletekkel hozzák közel az olvasóhoz.

A színvonalas megjelenésű gazdag képanyaggal illusztrált könyv felidézi a televízió műsorán és sajtóban gyakran látott beszámolókat az expedícióról.

 

szponzorok


Ez a web oldal szerzői jogi oltalom alatt áll.

Minden jog fenntartva. All rights reserved.

Így a szerző előzetes írásbeli engedélye nélkül az oldalakról semmilyen részt nem szabad semmilyen formában, semmilyen elektronikus, kézi vagy másféle eszközzel másolni, reprodukálni vagy lefordítani más nyelvre.

magyar english