Köszöntjük Gertrúd nevű látogatóinkat!
 
<< 2018 Március >>
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Click for Budapest Ferihegy, Hungary Forecast

Created by Zoli
Graphics by Bitbox
Hosted by FF Network

Nézd meg a fotók menüpont alatt az Old Spice Afrika Expedíciót képekben is.

Szinopszis a Túléltem Afrikát - Utazás Nomádiában c. könyvhöz

A Túléltem Afrikát - Utazás Nomádiában a fekete kontinenst D-É irányban emberi erővel átszelő Old Spice Afrika Expedíció egyik sportolójának, egyben hivatalos tudósítójának személyes élményeit adja közre: a négy hónap alatt leküzdött akadályokról, emberekről, kalandokról, benyomásokról, felejthetetlen pillanatokról. (folytatás...)

Kovács Szabi, a CKM újságirója, egyben az expedíció oszlopos tagja tudósítónk Afrikából:

Július 2-3.

 

Ma reggel ellátogattunk egy külvárosi raktárba, ahol megtaláltuk a kamionunkat. Az utastérből előmászott két részeges, benyomott, zavaros elméjű, eltorzult arcú, angolul makogó kaftános ember, egy nő és egy férfi. Sue és George-ként mutatkoztak ba. Mintha már láttam volna őket ebben az életben...

Az expedíció utolsó útjára készültünk: Alexandriába. Mivel a kétszer négy sávos úton borzalmas nagy a forgalom, nem tanácsolták a biciklis utazást. Kisbusszal mentünk. A városban joggoltunk egy kicsit, majd az erődnél elkészültek a finisfotók, és interjúk. Sírtunk, nevettünk!

Túl voltunk mindannyiunk legnagyobb expedícióján! Végigcsináltuk. Király!

További menetrend: a mai nap ellátogatunk a kairói magyar nagykövetségre, lejattolunk a konzulnál, utána kezdődik a pakolás!

Köszönöm a figyelmet, a Nomád búcsúzik Nomádiából!

 

Július 1.

 

Korán keltünk, kimentünk egy kicsit úszni. Pancsi után vettünk ásványvizet, majd felpattantunk a tizenkét órás konvojra, ami pedig Kairóba röpített. A tengerparti sáv nagy része félkész lakóparkoktól, beach cluboktól éktelenkedik. A szemét állandó társa a magányos sivatagi szikláknak.

Betegség, baleset barométer: Tibinek hasmenese van, hányik. Az elmúlt napok teljesítményével visszahódította Artemtől, a vándortrófeát. Az átadási ceremóniára, illetve az azt  követő széntablettás-feketeteás fogadásra késő este került sor.

További részletek a Napló menűpontban...

tevék dünén panoráma rafting

Megcsináltuk!
116. nap
A világ leghosszabb extrém expedíciója!

8 mindenre eltökélt extrém sportember 2224 km-t evezve, 300 km-t futva, 8847 km-t kerékpározva, raftingozva, Afrika két legmagasabb csúcsát a Kibut/Kilimanjaro hegység (5895 m) és a Kenya hegyet (5199 m), valamint a maszájok szent hegyét az Oldoinyo Lengai krátert (2942 m) mászva, 150 km-t quadozva teszik meg a közel 13.500 kilométeres távot. A résztvevők biztonságáról orvos, speciális mentős, helyi vezető gondoskodik és mindenhol, ahol a politikai helyzet megköveteli rendőri, fegyveres kíséret mellett haladnak.

mászás folyó köd hegy

Tervezett időpont: 2007. március 11 – 2007. augusztus

Az expedició hivatalos műholdas telefonjai elérhetőek lesznek észak Namibiától

+88 216 212 37 872
+88 216 212 56 108

küldhetsz SMS-t nemsokára.


Ez a web oldal szerzői jogi oltalom alatt áll.

Minden jog fenntartva. All rights reserved.

Így a szerző előzetes írásbeli engedélye nélkül az oldalakról semmilyen részt nem szabad semmilyen formában, semmilyen elektronikus, kézi vagy másféle eszközzel másolni, reprodukálni vagy lefordítani más nyelvre.

magyar english